site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Грижа за бебешката кожа

 

Мислите ли, че всички новородени имат безупречна кожа?

 

Когато чуем за бебешка кожа си представяме тя да е гладка, мека и да ухае невероятно. Но в действителност тя може да бъде суха, люспеста, чувствителна и дори да има някои обезцветявания - особено през периода на новороденото. Ето няколко съвета как да се грижите за бебешката кожа, дори когато тя не е толкова перфектна, колкото може би сте очаквали.

 

Къпане 

 

Къпането на бебето може първоначално да бъде предизвикателство за младите родители, докато свикнат. Някои бебета обичат водата, защото им напомня за средата в утробата, а други не обичат да остават голи или се страхуват от водата. Бебешката кожа е много чувствителна и водата я изсушава. Затова е добре да използвате продукт за баня, който да е изключително нежен и деликатен, като Омекотяващ душ-гел за бебета на PHYT’S . 

 

 

Ултра нежен почистващ гел 2 в 1, който може да се ползва ежедневно.

 

След къпане използвайте Масажен защитен и подхранващ гел за бебета PHYT’S. 

 

 

 

Отпуска и успокоява Вашето бебе. Масажът помага да се успокоят коремните болки на бебето и то да заспи. Лесно се абсорбира, защитава и подхранва.

 

Важно! Консултирайте се с Вашия педиатър кога е безопасно да започнете масажите.

 

Най-правилната и безопасна поза за къпане на бебето е в захват под мишниците, с коремчето към водата. Така бебетата най-малко се плашат. Винаги първо проверявайте температурата на водата с вътрешната част на китката. Когато почиствате очите, правилната посока е от края на окото към нослето. Така евентуална инфекция от очите няма да стигне до ушичките на бебето.

 

Смяна на памперси

 

Има много неща, които ще трябва да направите за вашето мъниче, когато е бебе, включително  да сменяте много, много памперси. Едно дете се нуждае от около 4 000 пъти сменяне на пелените, докато бъде научено да се изхожда на гърне.
От какво се нуждаете при смяната на пелените:

  • Мека кърпа, топла вода, хартиена кърпа, напоена с бебешко олио или мокри кърпички
  • Крем против подсичане PHYT’S 
  • Чист памперс
  • За по-големите бебета, играчка с която да отвлечете вниманието им

 

Първо свалете стария памперс. Почистете областта на гениталиите с мокра памучна кърпа, кърпа напоена с олио или мокра кърпичка. Измийте седалището под течаща вода, като внимавате за нейната температура. Подсушете напълно кожата (ако е необходимо попийте). Особено важно е почистването след дефекация. Нанесете Крем против подсичане PHIT’S (линк). Сложете новия памперс.

 

Съвети специално за момиченцата:

Винаги избърсвайте от предната към задната страна, така че да не могат ентеробактерии да попаднат във вагината.

 

Съвети за момчета:

Покривайте пениса с парче памучен плат или с памперса, за да избегнете внезапно опръскване с урина.

 

Защита от слънцето

 

Бебешката кожа е по-различна от тази на възрастните. Въпросът дали бебетата се нуждаят от специална защита от слънцето е спорен. Някои специалисти са на мнение, че слънцезащитните продукти е добре да се избягват, когато детето е малко. Използвайте сенници за количката, когато излизате на разходка с бебето. 

 

Златното правило, което трябва да спазваме и по отношение на мъничките бебета, и по отношение на по-големите дечица по време на горещите сезони, е да не ги излагаме на слънце в околообедните часове на деня. Най-здравословно и правилно би било да се радваме на слънчевите бани сутрин до 11 часа и в приятния късен следобед след 16 часа.

 

След, като вашето дете навърши 3 години препоръчваме използването на Слънцезащитен флуид SPF50 KIDS на PHYT’S 

 

 

Специално създаден за висока защита на най-крехките кожи. Предпазва от UVA и UVB лъчите. Неговата сила: флуидната текстура, която след нанасяне остава невидима, е обогатена с растителен витамин Е и подхранващи активни съставки.

 

Грижа за гънките по кожата

 

Въпреки че се насърчава използването на различни хидратиращи продукти, трябва да се уверите, че бебешката кожа не е влажна. Влагата може да заседне във всички гънки - области, съставени от тънка, раздразнителна кожа, особено податлива на обриви. Това е голям проблем, започващ обикновено от третия месец, тъй като бебето ще започне да се лигави все повече и повече, когато навлиза в оралната си фаза. За да предотвратите зачервяване и белене на кожата, почиствайте всички гънчици на бебето два пъти на ден. Препоръчва се използването на вода, в случай че има остатъци от мляко или храна. Непрекъснато избърсвайте устата на бебето и се уверете, че носи лигавник по време на хранене.

 

Продукти грижа за кожата на бебето

 

Бебешката кожа е изключително деликатна – с много тънък и недоизграден напълно епидермис и хидро-липиден слой, което обяснява защо е толкова нежна и податлива на влиянието на различни външни фактори. 
Phyt’s Organic Baby Care  e eдинствената 100% натурална и сигурна грижа с напълно естествени пенители и консерванти. 

  • PHYT’S разработиха грижа, която доставя незабавно облекчение на раздразнените и зачервени зони, като осигурява дълготрайна защита срещу подсичане.
  • PHYT’S имат уникален масажен гел с незабавен релаксиращ, омекотяващ и подхранващ ефект.

 

Вдъхновени от нарастването на кожните оплаквания сред новородените и подсилени от богатия си опит в изцяло натурални продукти, днес лаборатории PHYT’S помагат на майките, като предлагат гама от целенасочени, чисти органични продукти, базирани изключително и само на естествени съставки.

Няма избрани продукти

Най-горе