site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Дневен крем срещу Нощен крем: Каква е разликата?


Що се отнася до процедурите за грижа за кожата, повечето хора обикновено следват една и съща рутина, независимо по кое време от деня се прилага. Важно е обаче да имате предвид нуждите на кожата си. През деня кожата ви се нуждае от защита, докато през нощта се нуждае от възстановяване. Повечето хора използват овлажнител и слънцезащита като част от рутината си за грижа за кожата. Сега сигурно се чудите -  необходими ли са нощни кремове? Краткият отговор е да. В повечето случаи дневните кремове са с леки текстури и имат съставки, които предпазват кожата от UV лъчите на слънцето и вредните ефекти на замърсяването. Дневният крем обикновено не е мазен и не лепне, така че може да се нанася с лекота под грим. Нощният крем, от друга страна, работи за възстановяване на кожата. Нощните кремове могат да имат по - плътна текстура в сравнение с дневните и да съдържат съставки, които запълват влагата и намаляват преждевременните белези на стареене. Прочетете в следващите редове, за да научите повече за това как дневният и нощният крем се различават един от друг, защо трябва да ги включите в рутината си за грижа за кожата и какви съставки трябва да търсите.


С какво нощният крем се различава от дневния?


Нуждите на кожата през деня и нощта са различни. През деня кожата ви се нуждае от защита от вредното влияние на околната среда като прах и замърсяване. През това време на денонощието е най-добре е да използвате крем, който предлага UV защита и има богати на антиоксиданти съставки, които могат да неутрализират свободните радикали. Те са причина за ранни признаци на стареене като фини линии, бръчки, загуба на еластичност на кожата и др. През нощта кожата ви се заема с ремонт и регенериране. Също така е по - възприемчива към грижите и продуктите, които използвате за вечерния си режим. 


Освен овлажняване, дневният и нощният крем трябва да съдържат съставки, които да запълнят кожата ви с основни витамини и антиоксиданти. Когато избирате продукти за грижа за кожата, потърсете съставки като хиалуронова киселина, която запълва влагата и ретинол - чудото на природата, което прави кожата млада и свежа.


Необходим ли е дневен крем?


През деня кожата ви е изложена на редица елементи, като замърсяване, прах и вредни UV слънчеви лъчи. Трябва ви защита за да се продотвратят белезите на стареене като фини линии и бръчки, загуба на еластичност и др. UV лъчите от слънцето могат да проникнат дълбоко в кожата ви и да увредят колагеновите влакна, което може да доведе до образуване на бръчки, неравномерен тен, промяна в текстурата на кожата и др. Дневният крем съдържа съставки, които не само предпазват кожата от вредното въздействие на слънцето, но също така имат съставки с антиоксидантни свойства, които неутрализират свободните радикали и предпазват кожата от увреждане.


Хидратиращ слънцезащитен флуид от bdr 

 

 

е продукт подходящ за домашна, дневна грижа с флуидна формула и прекрасен аромат на жасмин и тонка. Силна слънчева и хидратираща грижа, с два вида слънцезащитни филтри. Нежно предпазва кожата от слънчевите лъчи, без да омазнява и в същото време действа противовъзпалително и възстановяващо на увредена кожа. Напълно достачен за ежедневна грижа на мазните кожи през лятото, а за сухите е необходимо нанасянето на някой от серумите под него.


Следващото ни предложение за грижа за кожата през деня е: 


Крем Слънчева грижа с висока защита UVA&UVB SPF50 от ProfiDerm

 

 

С иновативна формула и широкоспектърни UVA/UVB филтри, SPF 50. Предпазва от фотостареене и поява на пигментни петна. Предпазва ДНК на клетката от UV увреждане. Допълнително е добавен активен хидратиращ комплекс, който да създаде комфорт и хидробаланс. Филтърът APALIGHT има анти-ейдж деиствие.


Наистина ли имам нужда от нощен крем?


През нощта, когато заспите, клетките на кожата ви се заемат с възстановяването и регенерирането и са по - възприемчиви към овлажняващите съставки. Използването на нощен крем преди лягане може да помогне за попълването на кожата с влага и да се справи с щетите, причинени от излагане на замърсяване, прах и слънчеви UV лъчи през деня. Нощен крем със съставки, богати на антиоксиданти, също ще помогне за възстановяването на кожата ви и ще намали появата на ранни признаци на стареене, като фини линии и бръчки.


В повечето случаи кремовете против стареене се използват като нощни кремове, защото обикновено съдържат ретинол - мощна съставка, за която е известно, че намалява фините линии и бръчки, възстановява еластичността и подобрява текстурата на кожата. Ретинолът обаче не се препоръчва за използване през деня, тъй като прави кожата чувствителна към светлината.


Новият Нощен крем с Ретинол от ProfiDerm 

 

 

съдържа стабилизиран ретинол като молекулярен филм и комбинация между нискомолекулна хиалуронова киселина и ретинол. Себурегулира, повишава синтеза на колаген и атакува бръчки и пигментни петна. Не дразни кожата. Подходящ за зрели кожи, кожи с акне и кожи с пигментации.


Тъй като ретинолът е силно дразнещ, от ProfiDerm използват технологиите, за да извлечат максималната сила на ретинола от малко количество. Използват микро-капсулиран ретинол. Тази технология позволява да се използва по-малка доза, но козметичният продукт получава по-добри качества. Така намаляват раздразненията, които в друг случай биха се получили при някои чувствителни кожи.


За финал трябва да добавим, че тези два крема имат нещо общо -  те се нанасят върху чиста кожа, така че не забравяйте да включите подходящ гел за измиване на лицето във дневната и вечерната си рутина, както и мицеларна вода за премахване на грима. Ето и нашите предложения:

 

Златен мицеларен измиващ гел от Beauty Expert 

 

 

е нежен продукт за измиване, с натурални пенители от растителен произход и с интересна нова променяща се текстура. Комбинира ефективно почистване и нежно ексфолиране, без да дразни и за най-чувствителните кожи. В процеса на измиване гелът започва да се топи като се трансформира в нежна пяна и фино олио, след което преминава в омекотяващо и хидратиращо мляко. Чрез промяната на текстурата се премахват всички типове замърсявания, епидермисът се ексфолира и постига обновяващ пилинг ефект.

 

Почистваща и разгримираща вода от PHYT’S 

 

 

e с лека текстура, която помага за отстраняването на грима нежно, тонизира и хидратира едновременно. Почиства перфектно замърсяванията като едновременно с това балансира хидро-липидния слой и подобрява еластичността на кожата. Подходящ за всеки тип кожа.

 

Няма избрани продукти

Най-горе