site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Ефектът на слънцето върху тялото ви - и как да защитите кожата си

 

 

Защитата от слънце не трябва да е само когато си правим слънчеви бани. Важно е да се осигури необходимата защита на всяка част от тялото ни, изложена на слънце. Тази статия разглежда как да защитите тялото си, как да изберете правилните продукти, отговарящи на вашия тип кожа и състояние и как да прилагате продуктите, за да гарантирате, че продължават да защитават кожата ви през целия ден.

 

Как слънцето влияе върху кожата върху тялото?
 
Слънцето, умерено, е полезно за нашето здраве, но прекомерното излагане на слънчевите лъчи може да причини както краткосрочно, така и дългосрочно увреждане на кожата. Можете да прочетете за това как слънцето въздейства върху кожата, както на повърхността, така и на клетъчно ниво, в статията ни „Кожата и слънцето - Как влияят слънчевите лъчи UVA, UVB и HEVIS на кожата?“
Не всяка кожа реагира еднакво към слънцето. Нашата възраст, както и типът и състоянието на кожата ни могат да ни направят по-чувствителни при излагане.
 
Кожата на някои части на тялото е по-чувствителна към слънцето и по-податлива на увреждане. Лицето и тялото имат различни нужди, когато става въпрос за защита от слънце. Кожата на лицето е по -тънка и е изложена на слънце ежедневно. Нуждае се от специална слънцезащита грижа. Хидратиращ слънцезащитен флуид от bdr
 
 
 
е продукт с флуидна формула и прекрасен аромат на жасмин и тонка. Силна слънчева и хидратираща грижа, с два вида слънцезащитни филтри. Нежно предпазва кожата от слънчевите лъчи, без да омазнява и в същото време действа противовъзпалително и възстановяващо на увредена кожа.
 
Кожата на останалато част от тялото е по-дебела и като цяло е по-малко изложена на влиянието на околната среда. Разбира се, има някои изключения като ръцете и деколтето. Тези области се нуждаят от особено внимание. Хората, които живеят в по-слънчев климат и / или хората, които прекарват много време на открито, също трябва да имат предвид как защитават кожата на тялото си. Слънцезащитен флуид SPF50 от PHYT’S
 
 
 е специално създаден за висока защита на най-крехките кожи. Предпазва от UVA и UVB лъчите. 100% натурална и ОРГАНИК професионална марка.
 
Как мога да защитя тялото си от слънцето?
 
 • Избягвайте прекомерното излагане на слънце и се пазете от пряка слънчева светлина през най-интензивните часове.
 • Дръжте кожата покрита със защитно облекло, включително слънчева шапка и очила, когато е възможно.
 • Използвайте слънцезащитен продукт, който предлага подходящо ниво на защита за вашата кожа и външните условия и който в идеалния случай е специално разработен, за да отговаря на вашия тип и състояние на кожата. Крем Слънчева грижа с висока защита UVA&UVB SPF50 от Profiderm

 

 

e с иновативна формула и широкоспектърни UVA/UVB филтри, SPF 50. Предпазва от фотостареене и поява на пигментни петна.

 • Нанасяйте старателно слънцезащитните продукти и ги прилагайте редовно, за да поддържате нивото на покритие. Нанасяйте преди излагане на слънце. Използвайте повторно, особено след изпотяване, плуване и подсушаване, за да поддържате необходимата защита.
 • Не забравяйте, че увреждането от слънцето не е само след слънчеви бани. Вредните лъчи могат да засегнат кожата в облачни дни, така че всяка част от тялото ви, която е редовно изложена (например ръцете, ръцете и деколтето), трябва да получат подходяща защита.
 • Нанесете продукт Afer Sun след излагане, за да помогнете на кожата ви да се възстанови и да получи необходимата хидратация. Златен блестящ флуид за тяло от Beauty Expert

 

 

 е хидратиращ и омекотяващ лосион за тяло с лека кремообразна консистенция, която бързо се абсорбира от кожата. Благодарение на блестящите частици, кремът придава на кожата сияние и фин златен бясък.

 
Как да избера правилния слънцезащитен продукт за тялото си?
 
Търсете продукти, които:
 • Предпазват кожата от UVA и UVB лъчи
 • Предлагат подходящото ниво на защита за вашата - специално формулирани, за да отговарят на вашия тип кожа и състояние
 • Имат допълнителни предимства, които отговарят на вашите нужди за грижа за слънцето
 
Подходящото ниво на защита за вашата кожа
 
Слънцезащитните кремове се предлагат в четири различни нива на защита: ниска (фактор 6 до 10), средна (15 до 25), висока (30 до 50) и много висока (50+). Колкото по-висок е защитният фактор, толкова по-добре е защитена кожата ви.
 
Изберете ниво на защита, което:
 • Отговаря на нуждите на кожата ви: например бледа кожа или кожа, която е особено чувствителна към слънцето, се възползва от много висока защита от слънцето
 • Взема предвид интензивността на слънцето и времето, което ще прекарате на него: слънцето е най-силно през летните месеци, на голяма надморска височина и когато сте най-близо до екватора
 
Гамата СЛЪНЧЕВА ГРИЖА/SPF в магазина на BeautyMagPro включва обширна селекция от продукти за кожата, които предлагат средни, високи и много високи нива на слънцезащита.
 
Има ли значение как прилагам слънцезащита върху тялото си?
 
Важно е да използвате достатъчно продукт, да го нанесете старателно и да го прилагате отново на редовни интервали, за да сте сигурни, че всички открити зони получават необходимата защита.
 
Не забравяйте да защитавате ръцете си, дори в дните, когато сте напълно облечени и не прилагате слънцезащита другаде по тялото. Когато нанасяте ежедневния си SPF продукт за лице, не забравяйте да го втриете и в гърба на ръцете си.
 
Слънцезащитен продукт, прилаган старателно и редовно, съчетан с колко разумно време прекарвате на слънце, ще ви помогнат да поддържате кожата си здрава и да изглеждате млада за по-дълго.
За равномерен тен ексфолирайте тялото всяка седмица с мек фруктов пилинг и/или гъбка. Препоръчваме Тройно ексфолираща есенция за тяло от bdr 
 
 
 
 • Пилинг комплекс с фруктови киселини: бадемова, гликолова и лимонова.
 • Регулира клетъчната кохезия, клетъчната обмяна, ексфолира ефективно.
 • Активира клетъчната обмяна и автохидрационните механизми.
 • Изравнява тена.
 • Минимизира и изсветлява старческите петна и неравностите.
 • Предотвратява стрии и бръчки.
 • Подготовка за следващи продукти и грижи у дома и в кабина.
 
Хидратирайте тялото по два пъти дневно с хубав дълбоко хидратиращ продукт. Слагайте слънцезащитния продукт поне 30 минути преди излагане на слънце! Нанасяйте защитните продукти отново най-малко всеки час! Избягвайте излагане на слънце, дори под чадър в часовете от 11:00 ч сутрин до 17:00 следобед!
 

Няма избрани продукти

Най-горе