site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

За Хиалуроновата киселина

 

Какво е това? 


Хиалуроновата киселина е стабилна и голяма молекула, размерът ѝ се измерва с мерна единица, наречена Da. В синовиалната течност около ставите и хрущялите тя е с размер 3-4 милиона Da. Познати са 7 типа и размери хиалуронова киселина. Тя изгражда междуклетъчното вещество при всички бозайници, а загубата доказано води до преждевременно остаряване и кожна деструкция, включително на съединителната тъкан и ставите. Загубата и разграждането й зависят не само от генетичната възраст, но и от много други фактори, като: излагане на фоторадиация, стрес, някои вируси, а последните проучвания показват и загуба на хиалуронова киселина като следствие от неправилни козметични грижи.


Хиалуроновата киселина е едно от основните градивни вещества в дермата, заедно с колагеновите и еластинови фибри в средния слой на кожата. Отговорна е за гладкостта и овлажняването поради способността си да задържа големи количества водни молекули. Тя е свързана и с клетъчно-тъканното обновяване и възстановяване. Добре хидратираната и поддържана кожа е по-устойчива, по-здрава и се възстановява бързо. В козметиката хиалуроновата киселина се добива чрез синтезиране от биологични организми или микробна ферментация. В миналото се е добивала такава само с високо молекулярно тегло, което я правеше неусвоима както от организма, така и от кожата. Съвременната козметика и фармация се развиха и към момента за ефективни се смятат продукти, съставени от различни размери на хиалуроновата молекула, такива с различно относително тегло – Dа, които могат да се доставят и отложат в по-долните кожни слоеве, както и на повърхността, и те са усвоими от организма.


Знаете ли, че... 


Хиалуроновата киселина образува гелообразна структура, когато се разгражда във вода. Кристализира и увеличава вискозитета на даден продукт, докато вече не може да се използва. Това означава, че съотношението на хиалуроновата киселина в дадения продукт е ограничено. Хиалуроновата киселина трябва задължително да бъде използвана в комбинация с други запечатващи влагата агенти, тъй като оптимална хидратация не може да бъде постигната само с хиалуронова киселина.


5 ПРЕДИМСТВА НА ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА ЗА КОЖАТА


1. ХИДРАЦИЯ


Хидратация = хиалуронова киселина.


Мислете за хиалуроновата киселина като за ГОЛЯМА чаша вода за вашата кожа. Тя е в състояние да задържи до 1000 пъти молекулното си тегло във вода. Хиалуроновата киселина прониква в кожата и свързва водата с клетките, като доставя до всички слоеве на кожата ценна, подмладяваща влага. 
Серум с хиалуронова киселина е идеалният пример за това как грижата за кожата със съставка хиалуронова киселина може да даде реални резултати. Нашето предложение:


Нано Хиалуронова Есенция от Alex Cosmetic

 

 

е мощен хидратант, който повишава способността на кожата да задържа влага, заличава мимическите линии и бръчки. Повишава имунитета на клетките, успокоява и заздравява наранената кожа.


2. Овлажнител


Овлажнителите се използват МНОГО в грижата за кожата. Мислете за овлажнителя, като за гъба, която привлича и задържа влагата. 
След като горният слой на кожата бъде хидратиран, хиалуроновата киселина действа, като продължава да привлича влага от околната среда. Това осигурява трайна хидратация на кожата. Нашето предложение за овлажнител: 


Крем ХидраДерм – Воден магнит от ProfiDerm.

 

 

Професионален хидратиращ крем, подходящ за всеки кожен тип, включително дразними и чувствителни. Съдържа комбинация от 4 вида различни хидратиращи съставки за комплексно действие – незабавна + дълготрайна хидратация, хидратиране в дълбочина и на повърхността на кожата, запазване и натрупване на водни запаси в клетките. Клетъчен имунорегулатор, който повишава защитните функции на кожата.


3. ЗАСИЛВАНЕ НА ЛИПИДНАТА БАРИЕРА


Основната функция на кожата е да защитава тялото ни. Кожата ни защитава нашите вътрешни органи, мускули, кости и т.н. от външния свят. Но тя също така предпазва тялото от вредни токсини, които ни атакуват ежедневно.


Най -горният слой на кожата (епидермис) поема тежестта от външни увреждания (токсини). С напредване на възрастта липидната бариера (мастни киселини, които улавят вода и предотвратяват навлизането на дразнители в кожата) в епидермиса се забавя. Всичко, от UV лъчите, до замърсяването на околната среда, до избора на начин на живот (като тютюнопушенето), причиняват щети. Това увреждане води до фини линии и бръчки, тъмни петна и по-суха кожа.


Хиалуроновата киселина укрепва естествената бариера на кожата, за да помогне за задържането на влагата. С течение на времето това може да помогне за забавяне на влошаването на липидната бариера и да помогне за нейната защита и укрепване.


4. УВЕЛИЧЕНА УСТОЙЧИВОСТ


Когато липидната бариера е допълнително подобрена и защитена благодарение на хиалуронова киселина, кожата е по-способна да се защити от възрастовите фактори и замърсяването на околната среда. Когато не се бори с тези токсини, кожата остава по-малко набръчкана и по-сияйна за по-дълго време.


Добър съвет, който трябва да запомните: консервантите, използвани в много продукти, могат да нарушат бариерата ви, като убият добрите бактерии, които също защитават повърхността на кожата от токсини. Резултатът е загуба на влага, както и потенциално дразнене и дори инфекция. Потърсете продукти с ограничени съставки и не много консерванти. Много хора с мазна или акнеична кожа искат да прилагат по-сурови химикали, за да „отстранят“ омазняването от кожата. Важно е да знаете, че повечето предразположени към акне кожи нямат силна липидна бариера, което насърчава възпалението и дразненето. Чистият хиалуронов серум добавя хидратация, помага за защита на липидната бариера и се препоръчва за тези с чувствителна или склонна към акне кожа. Нашето предложение:


Хиалуронов балансиращ и себорегулиращ серум / Re-charge PH от bdr

 

 

комбинира два вида хиалурон:
0,2% хиалурон (1,5-1,8MDa)
0,05% хиалурон (10-20 kDa)
Хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло действа само за кратко време, но има незабавен видим ефект, противовъзпалителни свойства и образува хидратиращ филм върху повърхността на кожата. Обратно, хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло действа дългосрочно и се съхранява в съединителната тъкан на кожата за дълготраен ефект против бръчки.


5. ПО-СТЕГНАТА КОЖА


Никой не иска отпусната кожа. С напредване на възрастта еластинът в кожата се разгражда и кожата губи стегнатост и тонус. Хиалуроновата киселина НЯМА да замести вашия еластин, но може да помогне за подобряването на еластичността на кожата. Тъй като запълва кожата с влага, хиалуроновата киселина стяга цялостния вид. Помага за възстановяване на контурите на лицето за по-младежки вид. 


Активен серум Подмладяващ Микс + от Beauty Expert

 

 

е Иновативен анти-ейдж серум за регенерация и обновяване на зрялата кожа. Уплътнява, възстановява загубата на обем на кожата, изглажда бръчките и стяга отпуснатите зони. Съдържа микс от ресвератрол, растителни стволови клетки, витамини и антиоксиданти.


Използван източник: Книга "5 стъпки преди крема"

 

 

 

Няма избрани продукти

Най-горе