site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Как да се грижим за кожата около очите?

 
Въпреки че не ни се иска да е така, кожата около очите е една част от тялото, която издава най-ранните признаци на преждевременно стареене, особено без подходяща грижа. Но замисляли ли сте се защо?
 
Първо, кожата около очите е по-тънка и по-деликатна от кожата на други части на тялото. И тъй като очите работят много през целия ден, от мигане до изразяване на емоциите, само това може да причини преждевременно стареене.
 
Освен това, генетичните причини, ултравиолетовите (UV) лъчи, външните стресови фактори и изборът на начин на живот също могат да доведат до по-бързо стареене на кожата около очите.
 
И все пак, без значение на колко години сте, никога не е твърде рано или късно да дадете на очите си любовта, която заслужават.
Обобщихме няколко лесни за следване съвети. Вижте ги по-долу и ги добавете към вашата рутинна грижа.
 
Хидратация! Хидратация! Хидратация!
 
Овлажняването на кожата е едно от онези недооценени стъпки, които често се пропускат, но не бива. Представете си кожата, като грозде. Когато загуби вода, тя започва да се свива и се появят бръчки. Но след като възстановим водата обратно, тя може да помогне за изглаждането на кожата и потенциално да намали появата на линии и бръчки. Същото важи и за зоната около очите. Тъй като там липсват мастни жлези (естественият овлажнител на кожата ни), те могат да бъдат по-податливи на сухота. Но след като поставите тази вода обратно, тя може да помогне за възстановяването и потенциално да намали появата на линии и бръчки. 
 
Най-често задаваният въпрос свързан с грижата за кожата около очите е дали може да се използва овлажнителя за лице и за околоочната зона? Отговорът е не. 
Кожата около очите е най-тънката кожа, която имаме. Кремовете за очи не са обикновени кремове за лице в по-малки опаковки. Продуктите за очи са формулирани, за да осигурят специфични ползи и да хидратират безопасно. Специално разработени продукти, като Анти-ейдж серум за очи от bdr работят по специфични проблеми, свързани с околоочната зона: 
 
 
  • Заглажда и запълва бръчките
  • Има дрениращо действие срещу подпухналост на клепачите
  • Премахва сенките и минимизира торбичките под очите
  • Предотвратява натрупването на мазнини в горния клепач
  • Витализиращ и хидратиращ активатор за постигане на цялостна сияйност
  • Нова крио технология с успокояващ ефект
 
 
Винаги подхождайте нежно и внимателно със зоната около очите
 
От премахването на грима на очите до нанасянето на продукти върху кожата около очите, важно е да бъдем нежни. Както споменахме по-горе, кожата под очите е много тънка. Поради това, допълнителният натиск от ежедневните ни действия има потенциал да допринесе за допълнителни фини линии. Следват няколко съвета как да бъдете по-нежни по време на вашата рутинна грижа за кожата:
 
Когато премахвате грима
 
  1. Нанесете любимия си продук за почистване на грим върху памучен тампон. Препоръчваме Разгримиращ лосион за очи на PHYT’S. Почиства и разгримира, бързо разтваря дори силен грим от очите. За чувствителни и дразними очи, изкуствени мигли, екстеншъни, водоустойчиви спирали. За всеки тип кожа.
  2. Поставете тампончето на очите и пребройте до 10, така ще избегнете търкане и разтегляне на кожата и ще дадете време на почистващия агент в продукта да се свърже и “разтвори” замърсяванията.
  3. Отнемете с леки почистващи кръгови движения.
 
ЧЕСТО ДОПУСКАНА ГРЕШКА:
Поставя се малко продукт върху памучния тампон, търка се, бърза се и/или не се използва правилният продукт.
 
Когато нанасяте продук грижа за околоочната зона
 
Нанесете внимателно с потупвания и нежни движения, без да разтегляте кожата, с един пръст в посока от външен към вътрешен ъгъл. Нанесете малко количество под и около очите по периорбиталната кост и съвсем малко и деликатно на горния клепач.
 
Пазете се от слънцето
 
Слънцето не е враг, ако сме разумни! Защо толкова внимание отделят козметолозите и дерматолозите на опасностите, които крие слънцето? Много козметолози и дерматолози считат, че то е полезно до 15 минути дневно при защитена кожа, полезно е в ранните сутрешни часове и късните следобедни. Слънцето е важно, за да функционират правилно редица функции в човешкия организъм и отдавна се знае, че без слънцето в организма не може да се синтезира витамин Д. Редица научни проучвания обаче доказват и това, че недозираното излагане на слънце е вредно и дори опасно за организма и кожата.
 
Как да изберем ефективен крем за околоочен контур?
 
На първо място би трябвало да си зададем няколко въпроса:
 
Какви са специфичните ни проблеми в тази зона? Изсушаване, тъмни кръгове, подпухналост, фини бръчици?
 
Изберете кремове според нуждите на вашата околоочна зона: 
 
- Премахване на бръчки. Препоръчваме използването на Диамантен лифтинг крем за очи 7 в 1 от Profiderm. 
 
 
Продукт 7 в 1 за комплексно въздействие на деликатната зона около очите. Коригира съществуващите фини линии, бръчки и кръгове под очите и подпухналостта, както и предотвратява бъдещи признаци на стареене.
 
- Премахване на тъмни кръгове и торбички. Любим продукт при борбата с тези проблеми е Освежаващ дрениращ oкoлooчен крем против торбички от PHYT’S. 
 
 
Премахва подпухналостта и стимулира кръвообращението. Подхранва и пази кожата на околоочния контур, намалява тъмните кръгове под очите и просветлява тена, енергизира, намалява торбичките. Лаборатории PHYT’S поддържат 100% естествени съставки във формулите си.
 
- Стягане и повдигане на клепача. Заложете на Златен крем за очи с пептиден комплекс от Beauty Expert. 
 
 
Регенерира, придава сияйност на деликатната област около очите и възстановява влагата в тази зона. Стяга клепача - лифтинг на горния клепач.
 

Няма избрани продукти

Най-горе