site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Как работят серумите за лице?

 

Не сте сами ако нямате никаква представа какво е серум за лице. Дори да сте горд притежател на някой серум, най-вероятно все още не ви е напълно ясно какво точно е това. Помислете и за всички противоречия: използва се за да овлажнява, но все още използвате овлажняващ крем. Може да бъде мазен, но може и да се бори с омазняването. Може да бъде хидратиращ, но дали е така наистина. Толкова много въпроси… Грижата за кожата никога не бива да ви стресира (това би погубило целта), така че нека ви запознаем с вълшебния елексир наречен Серум за лице и да ви помогнем да изберете най-добрия продукт спрямо вашите нужди. 

 

Какво представлява серумът?

 

Серумът е продукт за грижа за кожата, който се нанася след почистване, но преди крема, с намерението да доставите мощни съставки директно в кожата. Серумът е особено подходящ за тази задача, тъй като се състои от по-малки молекули, които могат да проникнат дълбоко в кожата и да доставят много висока концентрация на активни съставки. Това ги прави чудесен инструмент за насочване към специфични грижи за кожата, като бръчки. Сбогом, белези на стареене!

 

Овлажнител ли е серумът?

 

Да и не. Серумите могат да бъдат пълни с овлажняващи съставки, като хиалуронова киселина, за да помогнат на кожата да задържи влагата. Но това не ги прави овлажнители в традиционния смисъл. Кремовете за лице са по-богати и създават бариера, за да предпазят кожата от вредното влияние на околната среда от една страна, и да помогнат на полезните съставки да проникнат по-добре. Това съвсем не означава, че трябва да пренебрегнете използването на серум. Той е важна част от грижата за лицето.

 

Колко често трябва да използвам моя серум?

 

Е, всичко зависи от серума. Прочетете етикета, но веднъж на ден вероятно ще покрие вашите нужди. 

 

Как да изберете правилния серум?

 

Ако искате да изберете най-добрия серум за лице, добре е първо да си отговорите на няколко важни въпроса:

  • Какъв тип е моята кожа?
  • Каква функция искам да изпълнява серумът?
  • Колко често искам да го използвам?

Отговорите на тези въпроси ще могат по-лесно да ви ориентират в избора. Ето какъв трябва да е козметичният продукт, ако кожата ви е:

 

Серум за Суха Кожа:

 

За сухата си кожа потърсете такъв, обогатен с витамини и хиалуронова киселина (запазва влагата). Ако кожата Ви е много суха, използването на серум е почти задължително. Препоръчваме Beauty Expert Активен серум Нутри Микс + 

 

 

на базата на масло – екстракт от кристалните капки смола на дървото Pistacia Lenticus – мастиково дърво. Скъпоценното масло от тези „кристални сълзи“ притежава уникалната способност да повишава синтеза на „протеина на младостта“ във фибробластите, да възстановява плътността на кожата и да ремоделира контура на лицето. Серумът съдържа и други студено пресовани маслени екстракти, които са богат источник на витамини и есенциални мастни киселини с регенериращо, подхранващо и хидратиращо действие.

 

Изтощена и без блясък: Потърсете продукт, съдържащ антиоксиданти като екстракт от зелен чай, ресвератрол, ферулова киселина (те се борят със свободните радикали, повишават ефективността на слънцезащитните продукти през деня и насърчават клетъчното обновяване и лечението през нощта). Използването му ще върне блясъка и плътността на кожата. Търсете продукти с натурални съставки.

 

Серум за Кожа, склонна към акне: 

 

Активен серум Баланс Микс + 

 

 

контролира себумната секреция. Пречистваща и балансираща формула, специализирана в грижата за акнеична и мазна кожа. Успокоява акнето и помага за бързото възстановяване на кожата, като премахва и белезите от старо акне. Почиства порите, предотвратява образуването на черни точки и изглажда кожата. Съдържа растителни екстракти, които абсорбират излишния себум и детоксикират.

 

Серум за фини линии и бръчки: 

 

Активен серум Подмладяващ Микс + на Beauty Expert. 

 

 

Иновативен анти-ейдж серум за регенерация и обновяване на зрялата кожа. Уплътнява, възстановява загубата на обем на кожата, изглажда бръчките и стяга отпуснатите зони. Съдържа микс от ресвератрол, растителни стволови клетки, витамини и антиоксиданти. 

 

Серум за Изтощена и без блясък кожа:

 

Активен серум Изсветляващ Микс +

 

 

Изсветляваща, високоефективна формула за премахване на пигментни петна, причинени както от слънчевата радиация, така и от възрастта. Съдържа изсветляваща съставка тип Козметичен дрон, която се кнцентрира предимно в меланина на проблемната зона и го разгражда. Фина текстура за бърза абсорбция и ефективни резултати.

 

Няма избрани продукти

Най-горе