site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Каква е разликата между кожата на лицето и тялото ?

 

Кожата е най-големият орган на тялото, но не на всякъде тя е еднаква. Структурата на кожата и начинът, по който се държи, се различава в зависимост от това в коя част от тялото ни се намира. Ръцете и лицето, например, са по-изложени на външни фактори, като слънцето, от колкото другите части. Интелигентната грижа за кожата трябва да отразява различните нужди на кожата в тялото.

 

Лицето е най-забележимата част от тялото ни. Състоянието и външният вид на кожата на лицето ни е ключов показател за цялостното ни здравословно състояние и също така играе съществена роля за самочувствието ни. Лицето е най-забелязваната част от тялото. Като потребители ние искаме да го поддържаме в добро състояние и именно поради тази причина то е във фокуса на толкова много изследвания и продукти за грижа за кожата.

 

Кожата изпълнява важна роля, като бариера срещу външната среда. Но за разлика от кожата на по-голямата част от тялото ни, лицето почти винаги е в пряк контакт с елементи като слънце, вятър, студ, UV лъчи и др. Кожата на лицето е особено тънка и чувствителна и поради това е податлива на стареене.
Кожата около очите е още по-тънка и нежна и се нуждае от подходяща грижа. Епидермисът (външните слоеве на кожата) обикновено е с дебелина около 0,05 мм; около очите варира около 0,01 мм дебелина. Опитайте Диамантен лифтинг крем за очи от ProfiDerm - продукт 7 в 1 за комплексно въздействие на деликатната зона около очите. 

 

 

Кожата на ръцете е значително различна от тази на други части на тялото. Кожата на дланите има дебел и здрав рогов слой, богата е на мастна и съединителна тъкан. Нечувствителна към натиск, без косми и няма мастни жлези, но пък има недостиг на естествени овлажняващи фактори (NMF). 

Кожата на външната част на дланите почти няма мастна тъкан и е особено тънка. Има само няколко фини косми. Малко или никакво окосмяване показва, че броят на мастните жлези е много по-малък, отколкото в други части на тялото.

 

Как да се грижим за кожата на различни части на тялото?

 

Тъй като структурата и функцията на кожата ни се различават в зависимост от това къде се намира на телата ни, различните области се възползват от индивидуален подход към грижата за кожата.

Лице: Има 3 основни стъпки за добра грижа за кожата на лицето: почистване, грижа и защита.

 

Почистване

Важно е да почиствате кожата си старателно сутрин и вечер. Пробвайте Дълбокопочистващ тоник с лечебен ефект от bdr. Активен тоник + мек и нежен пилинг с дълбоко почистващо и ексфолиращо действие. 

 

 

Грижа за кожата
Продуктите грижа за кожата изпълняват 2 роли: насочват и лекуват специфични проблеми, състояния на кожата и същевременно хидратират.  


Защита от слънцето е съществена част от вашата сутрешна грижа за кожата. Докато малко слънце е полезно за кожата и насърчава здравословното производство на витамин D, прекомерното излагане на UV лъчи уврежда кожата и е една от основните причини за преждевременно стареене. Интелигентната защита от слънце е жизненоважна част за поддържането на кожата здрава. Изберете Слънцезащитен флуид SPF30 от PHYT'S. Висока защита, обогатена с натурален Витамин Е.

 

 

Съветите на дерматолог може да са препоръчителни за определяне на типа кожа и други фактори. Важно е да използвате продукти, които са формулирани специално за вашия тип кожа и състояние, и които се грижат за естественото рН на кожата ви. Внимавайте за медицински продукти за грижа за кожата, които са тествани и доказани, като съвместими с чувствителна кожа. BeautyMagPro предлага широка гама от продукти за грижа за лицето, тялото, косата, миглите и др., отговарящи на всички типове и състояния на кожата.

 

Скалп

 

Кожата на скалпа е особено податлива на дразнене и е важно да се използват меки, специално формулирани продукти за ежедневна грижа и за лечение на всякакви състояния. Неправилният избор на шампоан е една от основните причини за чувствителност на скалпа. Суровите почистващи препарати и повърхностноактивни вещества могат да отмият киселинната мантия на скалпа, оставяйки го податлив на сухота и дразнене.
За да се насърчи здравето на скалпа и косата, препоръчително е да използвате Почистващ и балансиращ нежен шампоан на PHYT'S.

 

 

 

Няма избрани продукти

Най-горе