site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Козметика, базирана на концепцията Clean Beauty

 
 
Clean Beauty концепцията предполага:
 
– Безопасност за здравето, нетоксични съставки
– Безопасност към природата – да не замърсява водата, да щади растенията, да е неутрална към климата
– Етика – без тестове върху животни
– Прозрачност на съставките за обикновения клиент
 
Между потребителите съществува нагласата, че натуралните продукти са напълно безопасни. Това е противоречиво твърдение от гледна точка на безопасност, защото е мит, че всичко синтетично е лошо и всичко натурално е добро.
 
Clean vs. Natural
 
Има разлика между „натурални продукти“ и такива, които следват концепцията “Clean Beauty”. Натурален описва преди всичко естеството на съставките – всички съставки да са от натурален произход без синтетични добавки. Clean Beauty е по-различна концепция. Тя е фокусирана върху трета страна, която тества и доказва безопасността на съставките. Също така тук се следи те да бъдат по-добри за потребителя и околната среда, като например рециклируемите опаковки, рационално използване на растенията, климатично неутрално производство. Съставките могат да бъдат както натурални, така и синтетично получени, но ключовият момент е те да са безопасни за здравето и природата. Думата „натурален“ не винаги гарантира, че всяка съставка в продукта е безопасна. Например етеричните масла – въпреки че са натуралните са алергени и могат да причинят раздразнения. В този смисъл Clean Beauty не винаги означава да си натурален, тъй като съществуват напълно безопасни синтетични съставки. По-скоро фокусът трябва да е върху „научно ориентирани“ формули и съставки, които имат клинични доказателства за безопасност и резултатност. Девизът на Clean Beauty е „най-безопасните съставки за най-добрите резултати“.
 
НАТУРАЛНАТА КОЗМЕТИКА – ЗА И ПРОТИВ
 
Натуралната козметика става все по-популярна отново чрез възраждането на старата концепция за хармонизиране на тялото, ума и духа. Целта на органичната грижа е да подпомага естествените функции на кожата и да осигурява нежна, естествена грижа, като по този начин има важен принос за поддържането на кожата здрава на всяка възраст.
 
Идеята на натуралната и органичната козметика е, че природата предлага всичко необходимо, за да поддържаме кожата си здрава и сияйна. Естествените съставки подпомагат естествения лечебен процес на кожата.
 
Натуралната козметика досега
 
Доскоро натуралната козметика се базираше на растителни масла, етерични масла, восък, флорални води, маслени екстракти. Използването на тези компоненти обикновено дава мазни текстури. Друг вариант на текстурата е лепкава и не компактна. Етеричните масла пък придават остър аромат. Ефектите на натуралната козметика, базирана на масла и екстракти, се изразяват в поддържане доброто състояние на кожата.
 
Натуралната козметика сега
 
Сега вече, с развитието на новите технологии, се появяват нов тип материали и суровини. Те са изцяло натурални и сертифицирани и същевременно дават копринени текстури, плътни, но леки и не мазни, бързо усвояващи се от кожата, без бели следи, комфортни и приятни. Тези прекрасни текстури обединяват и високотехнологични съставки, които имат бърз видим ефект, с корективно действие. Т.е. действат в дълбочина и на клетъчно ниво отстраняват проблемите на кожата. Всички тези иновативни формули са залегнали в новите продукти на ECOSPA – 100% екосертифицирани, същевременно високотехнологични и бързо резултатни. ECOSPA e новото лице на натуралната козметика.
 
БИО – ЗА или против
 
Все повече хора започват да мислят за себе си, да се образоват допълнително и избират да ползват продукти и услуги, които поддържат здравето и красотата, без да вредят. Изискванията към продуктите за кожа все повече нарастват и потребителите търсят продукти със съставки, които са общоизвестни, можете да ги произнесете.
  • Минерални масла, Парафин и Вазелин Mineral oils, paraffin and Vaseline – Вазелиновите продукти, които покриват кожата като пластмаса, запушват порите, което влошава дишането и обменните процеси, водещи до забавяне на протеиновия и клетъчен синтез, тоест – водят до дегенеративни процеси и натрупване на токсини. Също така, може да доведат до сериозни дерматологични проблеми и преждевременно остаряване.
  • Синтетични парабени Synthetic parabens – Широко използвани в козметичната индустрия като консерванти (включително и овлажнители). Много козметични продукти от грижа за кожата, косата, бебешката и декоративната козметика съдържат синтетични парабени* или други консерванти. Изследвания показват връзка с появата на ракови заболявания. Те имат смущаващи за хормоните свойства, имитиращи естроген, и могат да повлияят на ендокринната система на организма. Съществуват и натурални парабени, извлечени от черница, като заместител на синтетичните консерванти.
 
Източник: „5 Стъпки преди крема“ Лина Маймарова

Няма избрани продукти

Най-горе