site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Мазна кожа

 

 

Мазната кожа е често срещано състояние. Тя се дължи на повишена секреция на мастните жлези и производството на повече от необходимото количество себум. Среща се по-често при хора с по-плътна кожа. Основна причина за мазната кожа е генетичният фактор, но и други фактори като хормонален баланс на организма, стрес, начин на хранене, сезон и възраст могат да окажат влияние върху производството на себум и омазняването на кожата.

 

Белезите на мазната кожа са лъщящи зони в централните части на лицето, най-често на челото и носа. Обикновено порите са разширени и се наблюдават черни точки. В някои случаи се усеща мазен филм при докосване на кожата. Този тип кожа изисква повишено внимание при почистване - за да се регулират нивата на себум, най-добрият начин е да се набляга на редовното почистване на кожата. Почиствайте 2 пъти на ден, за да избегнете запушване на порите и акне. Задължително се снабдете с продукти, които са за мазна кожа. Важно е продуктите да не са прекалено агресивни, защото интензивното отстраняване на себума води до свръхпроизводство на още по-голямо количество себум и има обратен ефект – още по-мазна кожа. Леки, хидратиращи на водна основа продукти работят добре за мазна кожа. 

 

Един от плюсовете на мазната кожа е, че видимите признаци на възрастта се появяват значително по-късно, отколкото при хората с по-суха кожа.

 

Няма избрани продукти

Най-горе