site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Органична и Натурална Козметика: Каква е Разликата?

 

Не винаги е лесно да дешифрирате етикетите, за да направите правилния избор при покупка на козметика ... но това е много важно, на първо място за вашето здраве, но така също и за вашата красота!

 

Коя козметика е натурална и коя е органична? В тази статия ще проучим какво отличава тези два вида продукти и ще ви помогнем да ги различите от конвенционалната козметика.

 

Органична грижа за кожата (Organic Skincare): Терминът „органичен“ се отнася за козметични продукти, формулирани по строго определени критерии:

  1. Съставките, които се влагат в тях, трябва да са от натурални суровини, получени от растителни източници, отглеждани без използването на генетично модифицирани организми (ГМ), хербициди, синтетични торове, сулфати / парабени или антибиотици. 
  2. Следи се също и с каква вода се поливат, както и какво е състоянието на въздуха на мястото, където се отглеждат. 
  3. Допълнително изискване е към козметиката да няма добавени синтетични оцветители и аромати, както и нано частици. 
  4. Съставките на органик козметичния продукт трябва да са биоразградими, да не замърсяват околната среда и да не застрашават живите организми.
  5. Опаковката трябва да е минимална, т.е. без излишно използване на материал, и да е максимално рециклируема.
  6. При производството на козметиката да не се отделят въглеродни газове и да не се влияе на климата.

 

Потърсете етикета Cosmébio на опаковката на вашите продукти за хигиена и грижа! Това е етикет за органик козметика, основан във Франция от 2012. Органичният етикет обещава най-малко 95% натурални съставки и 95% растителни био-суровини, както и десет процента от всички съставки от биологичното земеделие. Козметика, при която липсва този етикет и се самоопределя като органична е без контрол от одобрен сертифициращ орган.

 

Органичната козметиката трябва да отговаря на много допълнителни критерии в сравнение с конвенционалната козметика: органичните проценти върху готовите продуктите трябва да се спазват, производственият метод ограничава замърсяването на околната среда ... Това са важни ограничения, но напълно оправдани за тези, които се грижат за собственото си здраве ... и за това на планетата.

 

Не забравяйте тези основни изисквания. Козметиката с етикет Cosmebio трябва да отговаря на:

 

95% минимум съставки от естествен произход от общото количество на съставките, съдържащи се във формулата;

 

95% минимум съставки от биологично земеделие сред „растителните“ съставки на формулата.

 

Що се отнася до лабораторията PHYT’S, те решиха да отидат още по-далеч, като наложиха 100% естествен произход на всички свои продукти, и то от самото начало (преди 48 години!).

 

Натуралната грижа за кожата (Natural Skincare). Под понятието натурална козметика се подразбира козметика, която е съставена на базата на природни съставки. Етерични масла, билки и др. максимално натурални съставки. 

 

Не бъркайте натуралната козметика с органик козметика. Защото всеки един органик продукт трябва да отговаря на определени изисквания. Те, както и различните сертификати за органичност, са индивидуални за различните държави. Но ги има. В някои държави органик продукт е само този, в чийто състав всяка клетка е на 100 % органична. Поради което органик козметиката е много по-скъпа от натуралната.

 

Phyt’s е единствената в света 100% натурална и ОРГАНИК професионална марка, която предлага продукти за лице, тяло, коса, хранителни добавки, make-up и дори продукти за бебета!

 

Phyt’s залага на природните богатства и това, което природата дарява на кожата ни, вече повече от 45 години. Растителни екстракти, блендове, специално разработени от етерични масла, доказано ефективни фито-комплекси, най-високо качество растителни масла и цял набор от натурални съставки, които са специално сертифицирани.

 

Лаборатории PHYT’S поддържат 100% естествени съставки във формулите си. Пълната гама продукти обособява един изключителен по рода си свят. Вдъхновени от своята етика към екологията и органиката, лаборатории PHYT’S не използват химически продукти, не извършват тестове върху животни и носят етикета Cosmebio – доказателство за техния ангажимент.

 

Подкрепени от опита и наследството, изследванията в лабораториите на Phyt’s продължават, за да се усъвършенстват концентрираните формули, които се целят директно в сърцето на красотата. Напълно разпознати от организма, заради естествения им произход, продуктите на Phyt’s са изцяло приети от тялото, което подсилва тяхната ефективност. Продължителното тестване на всяка продуктова линия доказва тази алхимия между науката, кожата и природата.

 

Ако сте взискателни към продукти грижа за кожата, имате етични ценности и искате 100% натурална и ОРГАНИК професионална марка сега е моментът да опитате Phyt’s!

 

Хидратиращ елексир / Elixir Hydratant

 

 

 Аква елексирът осигурява концентрирана хидратация и оставя кожата освежена, сияйна и копринено гладка. Съдържа растителна основа от хиалуронова киселина и има подпълващ ефект. За всеки тип кожа, включително много чувствителна. 

 

 

Хидратиращ крем за суха кожа / Crème Hydra Riche 24H

 

 

Крем с богата текстура, специално адаптивен към нуждите дори и на най-сухата кожа. Доставя максимален комфорт, като същевременно поддържа хидролипидния филм. Отлична основа за грим. Съдържа Пчелен восък, Бетаин, Масло от карите, Масла от слънчоглед и сладък бадем, Витамин Е, Хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло, Хиалуронова киселина с високо молекулно тегло. 

Няма избрани продукти

Най-горе