site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

Разликата между BB крем и CC крем

 

Със сигурност сте чували за BB крем и CC крем. Какво се крие зад тези абревиатури, каква е разликата между тези кремове и за какъв тип кожа са подходящи? Вижте в следващите редове.

 

Да започнем обаче с Тониран крем, тъй като той е предшественик на BB и CC кремовете. Това е Овлажнител за лице, който придава лек оттенък на кожата с пигменти за грим (като фон дьо тен или BB крем). Ако търсите леко покритие с блестящ завършек и хидратация, то Тониран крем от Phyt’s е подходящият за вас продукт! Просветлява тена и овлажнява кожата за естествен блясък. Тенът е изравнен и сияен! Съдържа Масло от жожоба, Масло от ший, етерични масла от Палмароза, Ho wood, Niaouli, Боровинка, Растителен Витамин Е. Важно е да отбележим, че не трябва да позволявате на Тонирания крем да замести напълно останалата част от вашата рутинна грижа за кожата. Гледайте на продукта, като допълнителна доза подхранване и хидратация, а не като за нещо, което да замества редовния ви овлажнител.

 

Какво е BB крем? Акронимът BB първоначално означавал „балсам за недостатъци“ (Blemish Balm). Когато продуктът навлиза на американския пазар го преименуват на „балсам за красота“ (Beauty Balm), но и в двата случая кремът няма нищо общо с балсам. Като плътност са по-леки от фон дьо тен, затова и много хора ги предпочитат, ако просто искат да изравнят тена на лицето. BB кремовете действат, като бариера за защита на кожата от вредното влияние на околната среда, благодарение на антиоксидантите, които се борят със замърсителите. Също така зареждат кожата с подхранващи съставки, като хиалуронова киселина и витамин Е. 

 

Herbal BB крем от ALEX Cosmetic 

 

 

успокоява кожата, възстановява и лекува, хидратира и изравнява тена. Предимно предназначен за раздразнена, зачервена и проблемна кожа, която се нуждае от специална грижа. Балансира и успокоява. Намалява хиперпигментацията. Богат на антиоксиданти и витамини В, С и Е. Скрива несъвършенствата и създава защитен екран срещу слънцето и външни замърсявания.

 

BB кремовете и Тонираните кремове едно и също ли са?

Колкото и да си приличат по характеристика двата продукта не са еднакви! BB кремът спада в категория грим-грижа за кожата, който действа като всичко в едно: подготвя кожата, осигурява покритие и предлага широк спектър от ползи за грижа за кожата като хидратация, защита от слънце и контрол на блясъка.
Тонираните кремове, от друга страна, могат да осигурят някои от същите предимства, но основната им роля е да хидратират, като същевременно предлагат само леко покритие. Тонираните овлажнители обикновено имат по-леки формули от BB кремовете.

 

Мога ли да ползвам Тониран крем вместо фон дьо тен?

 

Наистина зависи от това, каква грим визия искате да постигнете. Ако искате да покриете тъмни петна, старчески петна, хиперпигментация, то в такъв случай фон дьо тен със средно до плътно покритие би бил по-подходящ. От друга страна, тониран овлажнител е интелигентен избор, ако искате да осигурите на кожата си незабавна хидратация, като същевременно да добавите лек пигмент за сияйна кожа. Така че, за да отговорите на въпроса „Мога ли да ползвам Тониран крем вместо фон дьо тен?“, просто трябва да сте реалисти с вашите очаквания. 

 

Какво е CC крем?

 

Абревиатурата CC крем означава Color Correcting (или коригиращи/ променящи цвета). CC кремовете са по-покривни от BB кремовете. Имат лека текстура. CC кремовете също хидратират кожата, но и предоставят по-добра защита от слънцето. CC кремовете са подходящи за по-мазна кожа и кожа с акне, защото не съдържат масла.

 

А знаете ли, че Profiderm има продукт, който съчетава ВB+CC Крем?

 

Beauty Care ВB+CC Cream 

 

 

е мултифункционален луксозен крем, с нежна формула и широк спектър на действие. Видимо подобрява външния вид, осигурява безупречен и естествен тен с грим ефект. Подходящ е за всеки тип кожа. 

Няма избрани продукти

Най-горе