site_location_alt
0882 50 45 70. Приятно пазаруване!
0882 50 45 70
site_location_alt

6 Причини да изберем Organic Makeup

 

Гримът е от съществено значение за красотата на много жени по целия свят. Изборът на грим може да помогне за подобряване на личния външен вид и самочувствието, но той също така излага потребителя на редица рискове. Средно жените използват 12 продукта за лична хигиена/грим всеки ден, а мъжете шест. По-малко от един на всеки пет химикали в козметичните продуктите са оценени като безопасни за човешкото здраве и безвредни за околната среда. Знаете ли какво има в грима ви? Замисляли ли сте се дали е здравословно за вашата кожа или за планетата? Или как е произведен и тестван?

 

В тази статия ще говорим за някои от предимствата на Organic Makeup и ползите да го изберете пред популярните марки, които може би използвате и в момента.

 

Ето 6-те причини, поради които препоръчваме Organic Makeup

 

1. Екологичен/ Eco-Friendly

 

Конвенционалните продукти за красота използват петролни съставки и обикновено разчитат на множество други химикали за техния производствен процес. Тези съединения обикновено са сурови вещества, като нефт, алуминий и олово, като всички те изискват екстензивно добив. Голяма част от процеса се извършва в някои от най-красивите и чувствителни зони в света, като тропическите гори на Амазонка. Километри земя се унищожават и лишават от жизнена природа всяка година.

 

Всъщност най-често срещаните козметични продукти – антиперспирантите – използват алуминий. Добивът на алуминий не само е отговорен за унищожаването на широки части от дъждовните гори в Южна Америка, но изследванията ясно го свързват с редица заболявания. Изборът на дезодорант без алуминий е може би един от най-добрите начини да се предотврати излагането на това опасно съединение.

 

2. Без тежки химикали

 

Въпреки че те могат да бъдат ефективни за подобряване на външния вид, макар и временно, химикалите в конвенционалния грим често могат да стимулират дразнене или алергични реакции при чувствителни кожи. Зачервяванията със сигурност няма да ви помогнат да изглеждате в най-добрата си форма! По-важното е, че много от химикалите, използвани в неорганичния грим, са отровни за ендокринната система. Парабените и фталатите са два често срещани примера за вещества, които се използват широко в козметиката.

 

3. Естествени аромати

 

Много хора пазаруват с носа си, когато става дума за продукти за лична хигиена, подобно на начина, по който повечето хора се хранят с очите си, преди действително да поставят някоя храна в устата си. Двете човешки сетива обикновено помагат да се определи качеството на продукта в съзнанието на потребителите. Ароматите в повечето артикули за красота се състоят от смес от химикали и тези химикали могат да се вдишват през целия ден.

 

Ароматите, създадени от човека, излагат организма на редица токсични ефекти и някои изследвания ги свързват с нарушения на нервната система, алергии и вродени дефекти. Хората не само вдишват тези химикали в белите си дробове, но и излагат кожата си на тези токсични съединения. Когато избирате продукти за красота, винаги се уверявайте, че ароматите са получени от 100 процента естествени съставки. Етеричните масла са може би един от най-добрите естествени парфюми в света и най-концентрирани по отношение на аромат. 

 

4. Богати на хранителни вещества

 

Вашата кожа има способността да абсорбира определени вещества, обаче защитната бариера е в състояние да задържи и опасните съединения. Редица изследвания стигат до извода, че някои от продуктите за лична хигиена, които се прилагат локално, могат да увредят телесните системи и да доведат до неизказани последици за здравето. Едно от ключовите правила за грима и всеки козметичен продукт е основно и ясно: ако не можете да го ядете, не го носете.

 

Органичният грим, особено фон дьо тенът, може да съдържа различни богати на хранителни вещества съставки, които да осигурят по-гладък и младежки вид. Екстрактът от алое вера, например, хидратира, успокоява и защитава кожата. Восъците от растителен произход омекотяват, а растителният сквалан е основен компонент на хидролипидния филм на кожата и себума, като предотвратява загубата на вода и възстановява еластичния и мек епидермис. Всички тези богатства от природата и още може да откриете във Фон дьо тена на PHYT’S 

 

 

5. Без тестване върху животни

 

Много производители на биологични продукти за красота са сертифицирани веган или като „Без тестове върху животни“, така че има голяма доза утеха от факта, че нито едно морско свинче не е наранено при производството на някоя спирала.

 

Най-общо казано, целта на продуктите за органичен грим е да доставят същите резултати от обикновените продукти за грим, но без всички неблагоприятни ефекти за вас или планетата. Целта е да се постигне това, без да се използват никакви потенциално опасни съставки – така че няма нужда да се тества някоя от получените формули върху животни.

Лаборатории PHYT’S поддържат 100% естествени съставки във формулите си. Вдъхновени от своята етика към екологията и органиката, лаборатории PHYT’S не използват химически продукти, не извършват тестове върху животни и носят етикета Cosmebio – доказателство за техния ангажимент.

 

6. Нежен към вашата кожа

 

Шестата причина, заради която обичаме органичната козметика е, че тя е по-нежна към кожата. Разбира се, това твърдение всъщност е само обобщение на останалите пет причини, поради които трябва да изберете био козметика. Защо бихте искали да използвате сурови химикали върху кожата си, които са не само опасни за здравето, но и за Земята? 

 

Как може да бъде красиво използването на продукт, който изсушава кожата, като я прави уморена и скучна? Дори да има временна полза от козметиката на химическа основа, тази полза не си струва бъдещата ви красота. Искате ли кожата ви да остарее преждевременно? 

 

Истинската красота идва от здравето, като козметиката е просто допълнение. Що се отнася до храната и грима ви, винаги избирайте биологичното. По този начин можете да бъдете сигурни, че правите за себе си и за планетата много добро.

 

Опитайте изцяло натурални продукти за красота, като Спирала Мулти-ефект от PHYT’S  

 

 

Удължава миглите, придава обем и уплътнява. Извива миглите благодарение на многофункционалната си четка, комбинирана с формула, богата на естествени растителни восъци и масла. 

 

Красотата идва отвътре и започва от вас! PHYT’S  e единствената в света 100% натурална и ОРГАНИК професионална марка. Phyt’s залага на природните богатства и това, което природата дарява на кожата ни, вече повече от 45 години. Растителни екстракти, блендове, специално разработени от етерични масла, доказано ефективни фито-комплекси, най-високо качество растителни масла и цял набор от натурални съставки, които са специално сертифицирани.

Няма избрани продукти

Най-горе